Muziek, foto en video, opname

In de ceremonieruimte, de familiekamer en de foyer kan tijdens de plechtigheid muziek gedraaid worden en foto’s en video’s worden laten zien. Ook kan er live muziek ten gehore gebracht worden. 

Of de overledene al zelf keuzes heeft gemaakt, of u als nabestaande speciale wensen heeft, er is van alles mogelijk. U kunt zelf muziek aanleveren, maar ook een keuze maken uit ons handige online muziekboek.

Wilt u de instrcuties downloaden voor aanleveren van muziek en media klik dan hier

Muziek
In het online muziekboek kunt u eenvoudig muziek beluisteren en uitkiezen. U kunt de gekozen muziekstukken rechtstreeks doorsturen naar het crematorium, of per e-mail artiest, titel en nummer doorgeven.

Muziek die niet in ons online muziekboek staat, kan gemakkelijk aangeleverd worden op CD (geen gebrande, maar het origineel), USB-stick of via e-mail. Voor aanleveren via e-mail kunt u gebruik maken van wetransfer.nl  .mp3 en .mp4 bestanden werken het beste. Probeer het gebruik van Youtube te voorkomen. Deze filmpjes zijn vaak onvoldoende van kwaliteit.

Zorg ervoor dat de gekozen muziek uiterlijk een dag voor de plechtigheid om 12.00 uur binnen is. Dan zijn we in de gelegenheid om de aangeleverde muziek te testen en over te zetten in ons muzieksysteem.

Foto en video
Op het televisiescherm in de aula kunt u foto’s laten zien. Deze foto’s kunt u in een PowerPoint-presentatie aanleveren, op een USB-stick of per e-mail. Via wetransfer.nl kunt u de bestanden gratis versturen naar ons e-mailadres. Wel zo gemakkelijk, omdat de foto’s soms te groot zijn om rechtstreeks via e-mail te sturen.

Let op: Lever foto’s altijd aan in een PowerPoint-presentatie. Stuur geen losse foto’s. Wilt u afwisselend een serie foto’s en een losse foto tonen, dan kunt u dit in twee losse PowerPoint-presentaties versturen.

Natuurlijk kunt u de presentatie komen testen in het crematorium. Als u daarvoor een afspraak maakt, kunnen we dit doen op het moment dat er geen andere plechtigheid bezig is. Zo kunnen we ruim de tijd voor u nemen.

Opname van de uitvaart
Van de afscheidsplechtigheid kan op verzoek een opname worden gemaakt. Bezoekers van het crematorium zullen vanwege privacyoverwegingen bij binnenkomst geattendeerd worden op de video-opname.