Verstrooien

Er zijn veel mogelijkheden om as te verstrooien. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor uitstrooien op een van de gemeentelijke begraafplaatsen in de omgeving: oude begraafplaats in Kollum, begraafplaats de Nijenhof te Oudwoude, de oude begraafplaats in Burdaard en begraafplaats de Lindenhof in Dokkum. Voor tarieven verwijzen we u naar de DDFK gemeenten. Ook kunt u de as op een andere plek (laten) verstrooien, bijvoorbeeld in ons gedenkpark van Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde.

Strooiveld Crematorium Ommeland en Stad
In het gedenkpark van Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde zijn vier strooivelden: Noord, Oost, Zuid en West. Hier kan de as van de overleden dierbare in aanwezigheid van de naasten worden uitgestrooid. Op de rozenboog bij het veld is er de mogelijkheid om een houten gedenkplaatje met de naam van de overledene op te hangen.

Op zee of in de lucht
De as van een overledene kan op zee worden uitgestrooid of verstrooid worden vanuit een vliegtuig. Nabestaanden kunnen eventueel hierbij aanwezig zijn. We informeren u graag over alle mogelijkheden.

Elders uitstrooien
Nabestaanden kunnen de as van de overledene uitstrooien op een zelfgekozen plek. Hiervoor is wel toestemming nodig van de eigenaar van de grond, dit kan een particulier zijn of bijvoorbeeld de gemeente.