Start dienstverlening Crematorium Noordoost Fryslân op 15 augustus a.s.

Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân is dinsdag 15 augustus jongstleden met haar dienstverlening gestart. ‘Daarmee ronden we een intensief half jaar van bouwen, verbouwen en voorbereiden af’, aldus manager Linda van der Deen. ‘We gaan nu daadwerkelijk inhoud en betekenis geven aan wat we noemen een klantwaardig afscheid.’

Op 1 april van dit jaar nam Respectrum Crematoria B.V. de dienstverlening over van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”. Daarmee brak een drukke periode aan. Zo werd het oude uitvaartcentrum inpandig ingrijpend verbouwd en tevens werd gestart met een aanbouw voor een crematorium. Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden afgerond. Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân beschikt nu over een ruime ontvangsthal, een grote ceremonieruimte, drie opbaarkamers, een familiekamer en een foyer. Van der Deen: ‘Het team is zich nu volop aan het voorbereiden op de start van onze dienstverlening.’

Officiële opening in september
Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân mag dan vanaf 15 augustus a.s. operationeel zijn, voor eind september dit jaar staat nog wel een officiële opening gepland. ‘Dat willen we doen om het belang van een eigen crematorium voor Dokkum en omstreken aan te geven’, volgens Van der Deen. ‘Net als in andere delen van ons land, neemt ook in Noord-Nederland de vraag naar crematies toe. Met de komst van het nieuwe crematorium hoeven mensen daarvoor niet meer ver te rijden, maar kunnen zij in een vertrouwde omgeving afscheid nemen van een overleden dierbare.’