Druk bezochte Open Dag Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Op zaterdag 30 september organiseerde Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân in Dokkum een Open Dag. Deze volgde twee dagen na de feestelijke officiële opening door locoburgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, de heer Pieter Braaksma. De Open Dag werd door meer dan 1000 belangstellenden bezocht.

Linda van der Deen, manager van het uitvaartcentrum en crematorium, kijkt terug op drukke weken. ‘Er is hier in het afgelopen half jaar echt ontzettend veel werk verricht. De ingrijpende inpandige verbouwing, de aanbouw van het crematorium, het neerzetten van de nieuwe organisatie. Daar kwam bij dat er vanaf het begin volop interesse was in onze faciliteiten en in onze dienstverlening.

Waardering
Die interesse was ook duidelijk te merken op de Open Dag. Meer dan 1000 geïnteresseerden brachten een bezoek aan de Rondweg-West. Volgens Van der Deen gaven veel bezoekers aan het fijn te vinden dat er nu in de eigen omgeving gecremeerd kan worden. ‘Dat Dokkum nu een eigen crematorium heeft, wordt dus erg gewaardeerd. Daarnaast waren velen benieuwd naar de nieuwe inrichting van het pand. Het karakteristieke witte gebouw is natuurlijk ook erg bekend hier in de regio.’

Extra glans
Van der Deen: ‘Gelukkig hebben we bezoekers op onze Open Dag ook heel gerichte informatie kunnen geven over wat er zoal bij een crematie komt kijken. Hoe een crematie verloopt, hoe een crematieoven eruit ziet, maar ook welke keuzes er zijn als het gaat om nagedachtenis en asbestemming. Dus ja, ik kijk terug op drukke weken. Maar tegelijk waren het ook heel waardevolle weken en vooral dagen, wat toch net dat beetje extra glans geeft aan ons dankbare werk!’