Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân officieel geopend

Donderdag 28 september is het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân in Dokkum officieel geopend. Locoburgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, de heer Pieter Braaksma, verrichtte de officiële openingshandeling. Hij noemde het crematorium en het vernieuwde uitvaartcentrum een aanwinst voor de gemeente Dongeradeel én voor de regio.

Op 1 april van dit jaar nam Respectrum Crematoria B.V. de dienstverlening over van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”. Wat volgde was een ingrijpende inpandige verbouwing van het uitvaartcentrum aan de Rondweg-West en de aanbouw van een crematorium. Al op 15 augustus jl. startte het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân met haar dienstverlening. Tot een officiële opening kwam het echter nog niet. Die vond vandaag plaats onder grote belangstelling.

Vertrouwen
Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân maakt deel uit van Respectrum Crematoria, dat actief is in Nederlandse en Duitse Uitvaartbranche. Algemeen directeur van Respectrum Crematoria, de heer Bert van der Weide: ‘Dokkum heeft een groot achterland. Daarmee was het zeer aantrekkelijk voor ons om juist hier een crematorium te vestigen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Dat we vanmiddag het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân officieel mogen openen is mede te danken aan de medewerking van de gemeente Dongeradeel, maar vooral ook aan die van de Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”, die ons het volle vertrouwen gaf.’

Lef
De officiële openingshandeling werd verricht door locoburgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, de heer Pieter Braaksma: ‘De uitvaartwensen van mensen veranderen. Daarom zijn we als gemeentebestuur zeer ingenomen met de komst van het crematorium. Mensen hoeven nu niet ver meer te rijden voor een crematie.’ Braaksma roemde ook het bestuur van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”. “Het vergt lef om na jaren van fuseren met andere begrafenisverenigingen nu het heft uit handen te geven aan Respectrum.’